Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά

Σήμερα, 29 Οκτώβρη, οι μαθητές δώσαμε την πρώτη μεγάλη, συντονισμένη, πανελλαδική μας απάντηση!

Οι κινητοποιήσεις μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

Χιλιάδες μαθητές πλημμυρίσαμε τους δρόμους της Αθήνας και ενώσαμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες συμμαθητές μας από όλη την Ελλάδα που βούλιαξαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 50 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Με τα συνθήματά μας, με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά μας, με τη μαζική μας συμμετοχή και τις εκατοντάδες αποφάσεις των σχολείων μας στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που όλοι μαζί κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας.

Μετά τη μαθητική μας πορεία χιλιάδες μαθητές από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά κάναμε Συντονιστικό όπου ενώθηκαν οι αποφάσεις  των 15μελών και 5μελών, των Γενικών Συνελεύσεων σχολείων από όλη την Αττική και αποφασίσαμε πως:

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ

Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που το κάνει ακόμα χειρότερο.

Τους επιστρέφουμε το νομοσχέδιό τους που θα μας βάζει να δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις x 2, που θα μας φορτώσει ακόμα περισσότερο με άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία.  Πετάμε στα σκουπίδια το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους, που είναι η χαρά των φροντιστηρίων, που φτιάχνει ένα σχολείο που θα μας κοιτάει ακόμα περισσότερο στην τσέπη, που θα μας στερεί και επίσημα πλέον πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας και θα μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον  μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. 

Η σημερινή μεγάλη μαζική μαχητική μας απάντηση δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός μεγάλου δίκαιου αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει.

Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Η μαζικότητα της σημερινής μαθητικής πορείας στην Αθήνα, ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μας ήταν αυτά που δεν επέτρεψαν να πνιγούν τα δίκαια αιτήματά μας, όπως πολλοί προσπάθησαν σήμερα να κάνουν, όπως και η κυβέρνηση θα ήθελε.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι!

  • Οργανώνουμε σε κάθε σχολείο και τάξη συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε τη συνέχιση του αγώνα μας με αγωνιστικές δράσεις σε κάθε γειτονιά, σε δήμους και περιφέρειες, με κλεισίματα δρόμων, συναυλίες και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες, με στόχο να μπαίνουν και άλλοι συμμαθητές μας στον αγώνα, να γινόμαστε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει.
  • Δυναμώνουμε τον συντονισμό και την κοινή δράση των σχολείων μας. Οι συντονιστικές επιτροπές που έχουμε φτιάξει σε πολλές γειτονιές πρέπει να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερα σχολεία, να φτιαχτούν και άλλες εκεί που δεν υπάρχουν.
  • Ετοιμαζόμαστε για τον 3ήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου και μαθητική πορεία στις 17 Νοέμβρη στην Ομόνοια.

Comments are closed.