ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΛ! Η κυβέρνηση καταργεί και συγχωνεύει τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 13:00!

Το υπουργείο έστειλε χθες οδηγία στα ΕΠΑΛ, με την οποία δίνει τη δυνατότητα να διαγραφούν από την πλατφόρμα οι μαθητές από τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα που δεν είχαν εγκριθεί. Δηλαδή, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει μια ειδικότητα στο σχολείο που πηγαίνουμε, αυτή φέτος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Μας λένε να βρούμε μια άλλη, άσχετη ειδικότητα απλά για να τελειώσουμε το σχολείο. Στην πραγματικότητα μας πετάνε στο δρόμο χωρίς δεύτερες σκέψεις και μας αναγκάζουν να βγούμε στη γύρα, να βρούμε τις ειδικότητες που είχαμε σε άλλα ΕΠΑΛ, χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας!

Αγωνιζόμαστε, συντονιζόμαστε γιατί… δεν μας κάνει:

  • Το σχολείο που μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα!
  • Το μέλλον της αβεβαιότητας, της ανεργίας, της περιπλάνησης, της δουλειάς για ψίχουλα.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ… η αλήθεια είναι πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού έβαλαν και την παιδεία στο μνημόνιο.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΛ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια.
  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ.
  • Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 13:00!

Comments are closed.