Οι μαθητές στο πλευρό των αγροτών!

Για ακόμη μια φορά φέτος, οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι κατεβαίνουν στο δρόμο στήνοντας μπλόκα και διοργανώνοντας μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Το ίδιο και στην περιοχή μας, στην έξοδο της Ιόνιας Οδού στη Φιλιππιάδα, όπου συμμετέχουν με τρακτέρ και μηχανήματα, αγρότες από τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος! Έχουν αιτήματα που αφορούν την επιβίωση τη δικιά τους και των οικογενειών τους. Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι παλιότερες μαζί με την Ευρωπαική Ένωση «χτυπάνε» κάθε μέρα τους φτωχούς αγρότες. Μέτρα, πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών, χαράτσια, φόροι, ακριβό πετρέλαιο για τα μηχανήματα, κόψιμο επιδομάτων και αγροτοδανείων είναι μερικά από αυτά.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Οι μαθητές που προερχόμαστε από εργατικές, αγροτικές, λαϊκές οικογένειες είμαστε στο πλευρό τους! Είναι οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι οικογένειές μας!

Έχουμε τον ίδιο εχθρό. Είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται σε εμάς και τις οικογένειές μας και ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες. Οι ίδιοι που κάνουν το σχολείο μας κάθε μέρα χειρότερο, ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο με λίγες γνώσεις για τους μαθητές και πολλά έξοδα για τις οικογένειές τους, επιτίθενται και στους αγρότες.

Έχουμε τη δύναμη, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι!

Τώρα, μετά και την επιτυχία της Πανελλαδικής Συνάντησης Μαθητών στην Αθήνα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι. Εκατοντάδες μαθητές βροντοφωνάξαμε και στις 28 Γενάρη:

Ούτε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και έχουμε ανάγκη! Θα μας βρουν απέναντί τους!

  • Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.
  • Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας, του άγχους και του τρεχαλητού.
  • Δεν θα κάτσουμε στ’ αυγά μας μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι γιατί μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Comments are closed.