ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλλιτεχνικών Σχολείων, πραγματοποίησε συνεδρίαση στο Βόλο, το Σάββατο 30/9/2017, όπου συζήτησε και αποφάσισε τα εξής, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μας είκοσι μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ένωση θα επισκεφτεί, για ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν, τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού, καθώς και την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Καθηγητών, τα Μαθητικά Συμβούλια όλων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, μέχρι την 16η Οκτωβρίου, να πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικές με τις ελλείψεις που παρουσιάζει το κάθε σχολείο (π.χ. σίτιση στον Δήμο, μεταφορές στην Περιφέρεια κ.λπ.).

Στις 30 Οκτωβρίου, πανελλαδικά και από τώρα οργανωμένα, με τον τρόπο που τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά γνωρίζουν, βγαίνουμε έξω γονείς, μαθητές και καθηγητές. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των παιδιών μας η δική μας φωνή. Για να διεκδικήσουμε:

  • Να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που έχουν τα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και γενικής παιδείας μαθήματα.
  • Μεταφορές των μαθητών από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.
  • Σίτιση από την πρώτη ημέρα και ενιαία για όλα τα σχολεία, παίρνοντας μόνο υπόψη το ιδιαίτερο κλίμα για την τοπική παραγωγή κάθε περιοχής.
  • Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο Νόμος που διέπει την ίδρυση των σχολείων μας και να δοθούν αναδρομικά στους αποφοίτους μετά από εξετάσεις τα Πτυχία Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων.
  • Να λυθούν εδώ και τώρα όλα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που έχουν τα σχολεία μας.
  • Ένα Λύκειο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο και δε θα μας οδηγεί στο να βάζουμε το χέρι ποιο βαθιά στη τσέπη.

Comments are closed.