Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (στάση ΜΕΤΡΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»)

Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είμαστε εδώ, ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!!!

Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, υποδεχόμαστε θερμά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας.

Σε κάθε σχολείο και τάξη συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί:

 • Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ…
 • Το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η απάντηση του Υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος!!
 • Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
 • Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κόστος να εξασφαλίσει χρήματα για να κάνουμε μάθημα σε ζεστές αίθουσες! Μάλιστα, την ώρα που εκατοντάδες ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, δίνουν τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ και να κάνει πολέμους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι και μικρά παιδιά να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.
 • Κόβουν και αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές.
 • Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 • Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.  
 • Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο.

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας! Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που συνεχίζουν τα ίδια με τους προηγούμενους…

Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα, μαζεύουμε σχολικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης, προετοιμάζουμε θερμή υποδοχή τους στα σχολεία και τις γειτονιές που τα φιλοξενούν!!

Ακόμα περισσότερα σχολεία, 15μελή, 5μελή να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής που στοχοποιεί τα προσφυγόπουλα, παιδιά που είναι θύματα του πολέμου!

Καλούμε τα σχολεία όλης της Ελλάδας να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες την ίδια μέρα, να ακουστούμε παντού, σε όλη τη χώρα!!!

Συζητάμε σε κάθε τάξη και σχολείο, οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα μας, συντονιζόμαστε στις γειτονιές μας!

Παλεύουμε για:

 • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!
 • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη!
 • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
 • Κανένας αιφνιδιασμός και αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων!
 • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
 • Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 • Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
 • Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων
 • Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

(στάση ΜΕΤΡΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»)

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά

Συντονιστική Επιτροπή ΕΠΑΛ Αθήνας

mathites.gr

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε την ανακοίνωση!

Comments are closed.