Για την αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων

Φαίνεται ότι ο νέος υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, τρολάρει…

Η αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων και η μετάθεσή τους μετά τις ενδοσχολικές, έρχεται απλά να προσθέσει ένα επιπλέον άγχος στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ από το σχολείο στο σπίτι, μετά στο φροντιστήριο και πάλι από την αρχή. Την ίδια ώρα παρατείνει το κόστος για τις οικογένειές μας με πιο πολλά χρήματα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το άγχος μας.

Η σημερινή κυβέρνηση και ο νέος υπουργός συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού διατηρούν το σχολείο που αντί να μας μορφώνει μας εξοντώνει!

Την ίδια στιγμή, η καθημερινότητα μας και των οικογενειών μας ολοένα χειροτερεύει:

– πριν λίγες μέρες ψήφισαν μέτρα 4 δις ευρώ που θα μας τσακίσουν,

– έβαλαν και την παιδεία στο 3ο μνημόνιο και ετοιμάζονται για 4ο,

– το πανάκριβο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων καλά κρατεί…

Λέμε ΟΧΙ στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα σχολείο:

  • που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
  • στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
  • που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Δεν τους αφήνουμε σε ησυχία, άλλη λύση πέρα από τον οργανωμένο αγώνα δεν υπάρχει. Η πείρα δείχνει ότι μόνο έτσι βάλαμε εμπόδια, κερδίσαμε δικαιώματα, κατακτήσεις. Η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται όταν ο αγώνας μας έχει διάρκεια, συνεχίζεται, απλώνεται σε περισσότερα σχολεία.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους, με όλο το λαό για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα.

ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΣΑΠΙΑ ΚΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

__________________________

Οι μαθητές από την Αθήνα και τον Πειραιά δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στο School Art Festival την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη από τις 18:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας (σταθμός ΗΣΑΠ «Πευκάκια»), όπου θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς, θα ενώσουμε τις φωνές μας, θα εκφράσουμε τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, θα διασκεδάσουμε και θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη συνέχεια…

Comments are closed.