Μαθητική πορεία και στην απεργία, αυτή είναι η απάντηση στην κοροϊδία! ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 10:00π.μ. πλ. Κοτζιά (στ. ΗΣΑΠ Ομόνοια) ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ετοιμάζει τα χειρότερα για μας και τους γονείς μας.

  • Φέρνει νέο προϋπολογισμό που προβλέπει μέτρα 4 δις ευρώ που θα πάρει από τις οικογένειες μας.
  • Ετοιμάζει νέο λύκειο ακόμα χειρότερο με περισσότερες εξετάσεις, ένα σχολείο με περισσότερους ταξικούς φραγμούς και εμπόδια για τους μαθητές.
  • Την ώρα που εμείς πληρώνουμε 5 δις ευρώ το χρόνο για φροντιστήρια, η κυβέρνηση συνεχίζει να ενισχύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Μαζί με τους φίλους της (ΕΕ, ΔΝΤ) συζητάνε για 4ο μνημόνιο!!!

Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι, στήνει μαθητοδικεία, φέρνει εισαγγελείς και ΜΑΤ έξω από τα σχολεία μας, φτάνει ακόμα και στο σημείο να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για να μην τους χαλάσει η μόστρα, όπως έγινε με την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Απέναντι σε όλα αυτά οι μαθητές δεν κάτσαμε «φρόνιμα»….

Από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία μας συζητήσαμε, κινητοποιηθήκαμε, συντονίσαμε τη δράση μας. Στις 7 Νοέμβρη δώσαμε μαζική μαχητική απάντηση ενάντια στη ζωή που μας ετοιμάζουν. Δεν τσιμπήσαμε ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από την αλλαγή του Υπουργού Παιδείας. Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά βγήκαμε στους δρόμους απαιτώντας και διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Δώσαμε συνέχεια συμμετέχοντας μαχητικά και στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους γονείς μας, τιμώντας τους αγώνες που δόθηκαν τότε αλλά και παλεύοντας για το σήμερα.

... Και έτσι συνεχίζουμε

Δεν τους αφήνουμε σε ησυχία, άλλη λύση πέρα από τον οργανωμένο αγώνα δεν υπάρχει. Η πείρα δείχνει ότι μόνο έτσι βάλαμε εμπόδια, κερδίσαμε δικαιώματα, κατακτήσεις. Η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται όταν ο αγώνας μας έχει διάρκεια, συνεχίζεται, απλώνεται σε περισσότερα σχολεία.

Συγκρουόμαστε…

…με την πολιτική που εξαθλιώνει εμάς και τις οικογένειές μας για να τα δίνει στους λίγους.

…με όσους θέλουν να μην σηκώνουμε κεφάλι, με διάφορους διευθυντές και καθηγητές που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, με όσους καταστέλλουν τους αγώνες μας.

…με τους φασιστές, τις κότες που υψώνουν χέρι και φώνη στους αγωνιστές, στους αδύναμους και τους εξαθλιωμένους, ενώ την ίδια στιγμή είναι τα αγαπημένα τσιράκια των αφεντικών.

…με όσους μας θέλουν ανοργάνωτους, χωρίς συντονισμό, να ξεσπάμε πού και πού και μετά πάλι τα κεφάλια μέσα.

Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις στην περιοχή μας, στις γειτονιές μας. Οργανώνουμε εκδηλώσεις, τουρνουά, συναυλίες ενάντια στο φασισμό, εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα ξεριζωμένα προσφυγόπουλα.

Συντονιζόμαστε, δημιουργούμε τοπικά συντονιστικά ανά περιοχή, ανά συγκρότημα σχολείων κ.λπ., για να γίνει ο αγώνας μας ακόμα πιο δυνατός και οργανωμένος

Οι θέσεις μας να γίνουν γνωστές παντού! Κάθε μαθητής που έχει τις ίδιες ανησυχίες, που συμφωνεί μαζί μας να πάρει την ανακοίνωση και να τη μοιράσει στους φίλους του, τους γνωστούς του, στο σχολείο του.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους, με όλο το λαό για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα.

Στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με το λαό και κάθε μαθητής!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές.
  • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
  • Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
  • Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
  • Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 10:00π.μ. πλ. Κοτζιά (στ. ΗΣΑΠ Ομόνοια) ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.