Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας! Μαθητική πορεία και στην απεργία, αυτή είναι η απάντηση στην κοροϊδία!!

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ10:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους Έλληνες και ξένους φίλους τους (Ομπάμα, ΕΕ, ΔΝΤ) ετοιμάζουν τα χειρότερα για εμάς χωρίς εμάς!

Δε φτάνει που όλο αυτό τον καιρό ψηφίζουν και με τα δυο χέρια όλα αυτά τα μέτρα, δε φτάνει που οι γονείς μας και εμείς ζοριζόμαστε όλο και περισσότερο κάθε μέρα για να τα βγάλουμε πέρα, τώρα έφτασαν και στο σημείο να απαγορεύουν διαδηλώσεις για να μην τους χαλάσει η μόστρα, όπως έγινε με την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Θέλουν να φοβίσουν το λαό με την τρομοκρατία αλλά και με διλλήματα και αυταπάτες,για να περάσουν και άλλα μέτρα. Η συζήτηση για τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν το Δεκέμβρη και το νέο προϋπολογισμό είναι ουσιαστικά συζήτηση για ένα 4ο μνημόνιο!!!

Μπροστά σε όλα αυτά οι μαθητές δεν πρόκειται να κάτσουμε «φρόνιμα»

Στις 7 Νοέμβρη δώσαμε την πρώτη μαχητική απάντηση ενάντια στη ζωή που μας ετοιμάζουν. Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά βγήκαμε στους δρόμους απαιτώντας και διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Συνέχεια δώσαμε συμμετέχοντας μαχητικά και στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους γονείς μας, τιμώντας τους αγώνες που δόθηκαν τότε αλλά και παλεύοντας για το σήμερα.

Δε μένουμε όμως εδώ…

Tώρα είναι η στιγμή να συζητήσουμε σε περισσότερα σχολεία, τάξεις, 15μελή και 5μελή για την ανάγκη του οργανωμένου αγώνα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα ,αλλά που θα αντιμετωπίσουμε και αύριο.

Οργανώνουμε  κινητοποιήσεις και δράσεις στην περιοχή μας, στις γειτονιές μας. Οργανώνουμε εκδηλώσεις, τουρνουά, συναυλίες ενάντια στο φασισμό, εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα ξεριζωμένα προσφυγόπουλα.

Συντονιζόμαστε, δημιουργούμε τοπικά συντονιστικά ανά περιοχή, συγκρότημα σχολείων, για να γίνει ο αγώνας μας ακόμα πιο δυνατός και οργανωμένος

Οι θέσεις μας να γίνουν γνωστές παντού! Ο κάθε μαθητής που έχει τις ίδιες ανησυχίες, που συμφωνεί μαζί μας να πάρει την ανακοίνωση και να τη μοιράσει στους φίλους του, τους γνωστούς του, στο σχολείο του.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους, με όλο το λαό για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα.

Στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με το λαό και κάθε μαθητής!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.  
  • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
  • Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
  • Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
  • Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους. 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 10:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

Comments are closed.