Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Από την αρχή της χρονιάς γίνονται καταλήψεις, πορείες, συζητήσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη δίνει το στίγμα του αγώνα. Δείχνει ότι οι μαθητές δεν «κάθονται φρόνιμα» όπως θα ήθελε η κυβέρνηση. Δείχνει πως όταν συζητάμε, οργανωνόμαστε, είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να τους μπούμε στο μάτι!

Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που, σε συνέχεια των προηγούμενων και σε συνεργασία με την ΕΕ, έβαλε την παιδεία στο μνημόνιο!Όσοι υπουργοί και αν αλλάξουν, η ουσία παραμένει η ίδια.

Άλλαξε ο Μανωλιός μα όχι η ουσία. Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν παιδεία!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Η νεολαία έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 43 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι απλά μία γιορτή. Ο αγώνας ενάντια στη δικτατορία που κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα διδάγματα, μας δείχνει το σημερινό δρόμο του αγώνα.

H εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ !!!

Τα συνθήματα εκείνης της εποχής :

«Έξω οι ΗΠΑ. Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» αποκτούν σύγχρονο νόημα στο σημερινό αγώνα μας για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα. Για:

  • Ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και  εμπόδια για τους μαθητές.
  • Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις  με το σταγονόμετρο.
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
  • Ένα μέλλον χωρίς ανεργία, αβεβαιότητα, ακριβές σπουδές και περιπλάνηση.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό γιατί ποτέ δεν δικαιώθηκε.

Σήμερα δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση στα σπίτια μας που είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κόβουν από παντού για να βγουν τα έξοδα.

Δεν ανεχόμαστε τις εικόνες από τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που ξεσπιτώνονται, που εγκλωβίζονται στη χώρα μας χωρίς τη θέλησή τους.

Είμαστε ενάντια σε Ε.Ε. – ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους, που έχουν στήσει πεδίο μάχης στην ευρύτερη περιοχή. Όπως λέει ο ποιητής «…να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ…»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί μπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Φέτος μάλιστα θα «γιορτάσει» το Πολυτεχνείο αγκαλιά με τον Ομπάμα!

Είμαστε ενάντια σε όσους αναπολούν τη Χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό. Ήταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του.

Έξω οι φασίστες της Χ.Α. από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι και δυνατοί! Έτσι μόνο ο αγώνας μας θα τους μπει στο μάτι!

Οργανώνουμε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα σχολεία μας, άλλωστε αυτή η γιορτή είναι κατάκτηση των μαθητικών συμβουλίων.

Καταθέτουμε στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους ενάντια στη Χούντα, ενάντια στο φασισμό.

Συμμετέχουμε στην μεγάλη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία 17 Νοέμβρη

Δίνουμε το «παρών» σε όλα τα αγωνιστικά ραντεβού:

  • Συμμετέχουμε στην πορεία καταδίκης της επίσκεψης Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη, 18.30 Ομόνοια
  • Οργανώνουμε μαθητική πορεία και στη μεγάλη απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Comments are closed.