Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας: Οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν παζαρεύουμε τα ονειρα και τις ανάγκες μας! Όχι στην κατάργηση – συγχώνευση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ! Θα μας βρουν απέναντί τους!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10/2016 ΣΤΗ 1μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Όλοι εμείς που αποφασίσαμε να μπούμε σε ένα ΕΠΑΛ, να παρακολουθήσουμε μια ειδικότητα, να μάθουμε μια τέχνη δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον «κόφτη» που προσπαθεί να επιβάλει και η σημερινή κυβέρνηση στο δικαιώμά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές των ΕΠΑΛ, εμείς και οι προηγούμενοι, ζούμε κυριολεκτικά μια «οδύσσεια» για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το σχολείο, αλλά και την ειδικότητα που έχουμε επιλέξει.

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης και του υπουργού που διατυμπανίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως τα σχολεία φέτος λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα. Η πραγματικότητα που εμείς αντιμετωπίζουμε καθημερινά δείχνει οτι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα!

Για ακόμα μια χρονιά η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα καταργήσει και θα συγχωνεύσει τομείς και ειδικότητες της Β’ και Γ’ Λυκείου στα ΕΠΑΛ. Δηλαδή μας ανακοίνωσε πως ενώ έχουμε ξεκινήσει μια ειδικότητα στο σχολείο που πηγαίνουμε, αυτή από φέτος ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Μας αναγκάζει είτε να αλλάξουμε σχολείο μετά από 1 ή και 2 χρόνια, ψάχνωντας σε ποιο ΕΠΑΛ υπάρχει η ειδικότητά μας (τις περισσότερες φορές πολύ μακριά από τα σπίτια μας και αν υπάρχει…), είτε να εγκαταλείψουμε την ειδικότητα που έχουμε επιλέξει και ξεκινήσει και να πάρουμε καινούρια.

Και όλα αυτα την ώρα που:

  • η χρηματοδότηση των σχολείων μας έχει φτάσει στο πάτο.
  • δεν έχουμε πάρει ακόμα τα βιβλία των ειδικοτήτων μας.
  • οι ελλείψεις σε υποδομές, καθηγητές είναι εκρηκτικές, τα εργαστήρια είναι απαρχαιωμένα χωρίς τα απαραίτητα για να γίνει μάθημα
  • εμείς και οι οικογένειες μας πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για μετακίνηση, σίτιση, υλικά που λείπουν από τα εργαστήριά μας.

Δεν θα τους περάσει! Οι μαθητές των ΕΠΑΛ ξανά στους δρόμους…!

Γιατί… δεν μας κάνει:

  • το σχολείο που μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα!
  • το μέλλον της αβεβαιότητας, της ανεργίας, της περιπλάνησης, της δουλειάς για ψίχουλα.

Όσα ωραία λόγια και να μας πουν κυβέρνηση και υπουργείο… ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ…

…η αλήθεια είναι πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού έβαλαν και την παιδεία στο μνημόνιο.

Στα τσακίδια τα μέτρα τους, στα τσακίδια τα μνημόνιά τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωη μας! 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΛ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια.
  • Το Υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ. Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, να δοθούν χρήματα για αναλώσιμα.
  • Σύγχρονα εργαστήρια για να μπορούμε να παρακολουθούμε την ειδικότητά μας, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και εταιριών.
  • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
  • Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας.
  • Ένα γεύμα για κάθε μαθητή.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

 

Παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

 ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ – ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΛ!

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10/2016 ΣΤΗ 1μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. 

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Comments are closed.