Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Το Σάββατο 15 Νοέμβρη, συναντηθήκαμε μαθητές από 5μελή και 15μελή από 60 σχολεία της Αθήνας, εκτιμήσαμε τη μέχρι τώρα δράση μας, συζητήσαμε πώς θα συνεχίσουμε και αποφασίσαμε τα εξής:

Από την αρχή της χρονιάς, τα σχολεία της Αθήνας, του Πειραιά και σχολεία από όλη την Ελλάδα, αναπτύξαμε αγωνιστική δραστηριότητα ενάντια στα προβλήματα που βιώνουμε στα σχολεία και τα σπίτια μας. Κάναμε κινητοποιήσεις,  εκλογές για να εκλέξουμε 5μελή και 15μελή, συζητήσαμε μέσα και έξω από τις τάξεις, πραγματοποιήσαμε συνελεύσεις, δράσαμε οργανωμένα και σε συντονισμό μεταξύ μας. Χιλιάδες μαθητές δώσαμε μαχητικό παρόν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους φοιτητές, προχωρήσαμε με συλλαλητήριο 6 Νοέμβρη, κάναμε δεκάδες τοπικές κινητοποιήσεις στις περιοχές μας.

Όλη αυτή η δραστηριότητα μας έχει κάνει πιο δυνατούς!

Αυτήν τη δύναμη πρέπει τώρα να τη χρησιμοποιήσουμε για να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Δεν πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις από την Α’ Λυκείου, για ένα απολυτήριο ή ένα πτυχίο που δε μας εξασφαλίζει τίποτα.

Δεν πάει άλλο με τα έξοδα των γονιών μας για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, για βιβλία, θέρμανση και άλλα λειτουργικά του σχολείου.

Όλοι μαζί, οι μαθητές απ’ όλες τις τάξεις, είτε μας πιάνει ο νόμος για το «νέο λύκειο», είτε όχι, έχουμε μία μόνο επιλογή. Να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, με κριτήριο τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. Να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας ώστε ο αγώνας μας να δυναμώσει!

Σε κάθε σχολείο, τα 15μελή και τα 5μελή να είναι όργανα αγώνα, να μπουν μπροστά για να συζητήσουμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες για δράση που θα έχει συνέχεια. Με τρόπους που θα βοηθούν να αναδείξουμε τα αιτήματά μας και ο αγώνας μας να απλώνει σε όλο και περισσότερους μαθητές και σχολεία. Να συντονίσουμε τη δραστηριότητά μας ανά γειτονιά και δήμο, αλλά και πανελλαδικά. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους γονείς μας!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος!

  • Γιατί θέλουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Που δεν θα μας κοιτάει στην τσέπη, αλλά θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους αντί για τράπεζες θεμάτων και εκπαίδευση με «SOS».
  • Γιατί δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας οι ουρές των ανέργων και η δουλειά για λίγους μήνες χωρίς δικαιώματα!
  • Γιατί αυτό το σχολείο που έχουν ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν, έχει κάνει την παιδεία εμπόρευμα, μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, με βάση το τι ζητάνε οι εργοδότες να ξέρουμε για να είμαστε φτηνοί εργαζόμενοι, με το κεφάλι «κάτω».

Ως εδώ! Να ακουστούν παντού τα αιτήματα μας:

  • Όχι στο Νέο Λύκειο, το σχολείο των πιο σκληρών ταξικών φραγμών και ανισοτήτων.
  • Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  • Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
  • Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για την κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.
  • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών σε όλους τους μαθητές.
  • Πετρέλαιο για θέρμανση σε ΟΛΑ τα σχολεία!
  • Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν.
  • Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της ημέρας. Έκδοση πάσο για δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα. Να καταργηθούν τα πρόστιμα σε μαθητές.
  • Έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος για όλους τους μαθητές.
  • Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές.
  • Κανένας μαθητής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Εξασφάλιση υποδομών για τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών μαθητικών ομάδων.

Δε μασάμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του Υπουργείου, της αστυνομίας, των διευθυντών και των καναλιών.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο πολλοί, πιο οργανωμένα!

Συζητάμε στις τάξεις με τους συμμαθητές μας, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!

  • Συμμετέχουμε στον μαχητικό και αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Ραντεβού μαθητών: 17/11, 5μ.μ., Σταδίου και Πεσματζόγλου
  • Από τις 18/11 και μετά συνεχίζουμε με μαθητικές κινητοποιήσεις σε Διευθύνσεις Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, Δημαρχεία, τοπικά κλεισίματα δρόμων. Συζητάμε μέσα στα σχολεία, διοργανώνουμε συναυλίες και άλλες δραστηριότητες, βγάζουμε εφημερίδες και άλλα έντυπα, κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας!
  • Συμμετέχουμε στις 27/11, μέρα απεργίας, στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
  • 29/11 νέα συνάντηση εκλεγμένων από ακόμα περισσότερα σχολεία!
  • 3/12 μέρα Πανελλαδικών κινητοποιήσεων οργανώνουμε μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα! Ένα μήνα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, τις δεκάδες μαθητικές κινητοποιήσεις που έγιναν στη συνέχεια… Οι μαθητές ξανά στους δρόμους!

Comments are closed.