Απόφαση Συνέλευσης Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Τα όνειρά μας βάζουνε χρόνια υποθήκη… Θέλουν να πληρώνουμε και στο σχολείο νοίκι!

  • Αθλητικές εγκαταστάσεις 5 σχολικών συγκροτημάτων, μεταξύ αυτών στο 1ο και 2ο Κερατσινίου….
  • «Σιταποθήκες», κλειστό γυμναστήριο «Κασσιμάτης»…
  • Τμήμα του πάρκου στο Σελεπίτσαρι, μαζί με το θερινό σινεμά…

Και η λίστα συνεχίζει με… πλατείες, γήπεδα, παιδικές χαρές, ακόμα και ο αρχαιολογικός χώρος στο «Καστράκι»…

50 συνολικά χώροι σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα που παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης…

Οι χώροι αυτοί με υπουργική απόφαση έχουν περάσει στο «υπερταμείο» και αποτελούν «εγγύηση» για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη Περιφέρειας και Δήμου, υλοποιούν μνημονιακές δεσμεύσεις και προχωράνε κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις για να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, κάνοντας μπίζνες εκμεταλλευόμενοι χώρους που ανήκουν σε μας και τις οικογένειές μας…

Δεν ανεχόμαστε τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που μας μένουν για να αθληθούμε και να αξιοποιήσουμε όσο ελεύθερο χρόνο έχουμε, να δοθούν σε επιχειρήσεις!

Δεν ανεχόμαστε οι ελεύθεροι χώροι που ανήκουν σε όλους τους μαθητές, τους εργαζόμενους, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, να πουληθούν και να μας κάνουν πελάτες!

Δεν ανεχόμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το αυτονόητο δικαίωμα μας στην άθληση, στην πρόσβαση σε χώρους αναψυχής!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί τώρα η εκχώρηση των 50 ελεύθερων χώρων στο «υπερταμείο»!
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των λιπασμάτων προς όφελος των μαθητών, των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής μας!
  • Να γίνουν υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση!
  • Να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, με επαρκή εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθητών!

Προχωράμε σε:

Πορεία προς το Δημαρχείο την Τετάρτη 13/02! Στις 10.00 είμαστε όλοι στην πλατεία Λαού! Τα σχολεία της Αμφιάλης με ραντεβού 9.30 στο Τριγωνάκι κατεβαίνουμε όλοι μαζί!

Δεν βγάζουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας σε πλειστηριασμό! Διεκδικούμε αυτά μου μας αξίζουν από όσους μας τα στερούν!

Απόφαση Συνέλευσης Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Comments are closed.